Thai erőleves
- 100 g marhahús (nyak vagy comb is jó)
 - 200 g üvegtészta
 - 20 g fafülgomba beáztatva
 - 100 g spenót (friss vagy fagyasztott leveles)
 - 1 kis fej hagyma
 - fél sárgarépa
 - 1 kanál szójaszósz
 - 1 zöld kaliforniai paprika
 - 1 kanál pirított szezámmag
 - 1 kanál szezámolaj
 - 2 kanál szójaszósz
 - 1 gerezd fokhagyma zúzva
 - 1 kanál cukor
 - ?rölt bors ízlés szerint
 
A tésztát dobd egy percre forró vízbe, majd ha áttetsz?vé vált, öblítsd le b? hideg vízzel. Dobd a forró vízbe a spenótotés azonnal zárd el a lángot. Két perc múlva vedd ki a spenótot a vízb?l, öblítsd leés kézzel facsard ki bel?le a nedveséget. A húst vágd vékony csíkokra. Az utolsó öt hozzávalót keverd el, öntsd a húsra, hagyd állni benne tíz percig. 
A gombát vágd vékony csíkokra. Keverd el egy csipetnyi cukorralés egy kanál szójaszósszal. 
A hagymát, a répátés a paprikát vágd vékony karikákra. Egy serpeny?ben hevítsd fel az olajat. Pirítsd meg rajta a répát, majd add hozzá a paprikátés a hagymát. Egy nagyobb lábasban forralj fel másfél liter vizet, majd f?zd benne pár perc alatt puhára a húst. Add hozzá az összes hozzávalót. Forrald fel, majd azonnal vedd le a t?zhelyr?l.